Agility.

Holllllllllla!
Igår på agilitykursen var jag sådär taggad, och det smittade av sig på Stellisen.  Men ändå så kämpade hon på, och vi lyckades få henne att tycka om A:et och Bommen igen! Hon smet sig ju upp på vippen för ett tag sedan, sedan dess har hon tokvägrat de andra klätterhinder, hon har som tvärnitat och börjat med sina sjungande ljud. ;)
Men igår fick vi upp henne, och då, jädraranamma, då släppte det!

Jag är hemma från skolan idag. :(  Hade feber imorse, och troligtvis nu också.. Asså K, jag orkar inte va sjuk nu..


Oh, lillskrutt.   Dagen vi fick hem henne, (Hahah ignorera mig. )

Och nu!
Ska ladda upp fler bilder snart från kameran! :)

Hadebra!

Wiho.

Hejsan, har inte orkat skriva ihelgen, har varit tokförkyld (är jag väl fortfarande) men jag har dock orkat mig iväg på lite kortare promenader med hundarna, sen har jag tränat agility med Stella, lärt Jill gå slalom mellan benen utan att jag visar så mycket, lärt henne snurra, och sen pallrade jag mig iväg på Idas match för att se Angelica och Sanna,  sen miljöträna Jill lite granna.  Haha, det var jobbigt! Trodde jag skulle svimma, hade feber och fett ont i huvudet.

Så vi får se om jag far på skolan imorgon, jag vill hemskt gärna menemen.


Vadå sladdrig?

Spår och beslutångest.

Hej, har varit på skolan hela veckan, roligt att träffa alla igen! 
Och Jill klarar sig bra ensam hemma, även om det inte är nå länge.

Igår var vi på agilityträning på fotbollsplanen igen, det gick super bra, Stella är jätte fokuserad och lyssnar skit bra!

Jag och mamma var nyss ute med hundarna i två timmar, det vart lite länge men de verkar inte må dåligt över det!    Vi la två viltspår,  vi droppade blod bara, för vi hade ingen klöv, hehe,    Stella tog sitt jätte bra men Jill var inte ett dugg intresserad, men det kommer väl, det kanske bli lite annars om man har klöv också!

Sen så måste jag bestämma mig imorgon om jag vill vara med på utställningen nästa helg, tror jag ska det, men det känns nervöst när jag inte kan något om utställning..

Nu ska vi till stugan och stannar där tills på söndag, då kanskekanskekanske angelica kommer! :) <3


Hejdå! :D

Skogen!

Igår var jag först med Fanny, sen for jag och Shtälln och spårade, det gick jätte bra! Hon markerade alla apportetr fint och spårade bra!   Efter det var det valpkurs med Jillan, det gick också bra! Efter åt sa inströktören att jag skulle komma på onsdag (idag alltså) på tävlingsträningen med Jill, hon tyckte att hon var såå duktig!
Hahah det var gulligt sagt med jag vet inte om hon skulle kunna vara med på en träningstävling med enbart vuxna hundar! Haha vi får väl se, kanske bara åker och kollar eller nått.

Nyss var jag ute på en ganska lång skogspromenad med Jill, gick till vårat badställe och kastade ut en leksak en bit ut, och som hon for! Ingen tvekan, hon simmade på! Och just när hon simmade så var det någon i skogen som skjöt, men det reagerade hon inte ett skvatt på! Bra! :)


Pappa ska ha datorn, skulle igentligen lägga in en bild på spåret men han är så tråkig så jag får inte.
Tjao

Hoj.

Igår började ju skolan om så jag har inte hunnit skriva så mycket.. Jill klarar föresten jätte bra att vara hemma en halvtimme på dagarna. :D

Igår var det ju agilitykurs, det gick super! Jag tror att Stella har börjat bli mer taggad och mer hindersäker! Så det blir bara bättre och bättre.:)

Ikväll är det valpkurs, det blir säkert bra! :)



Veckans mål:

Rubriken^

Träna klossen, få henne att förstå vad hon ska göra.
Har inte tränat den sen hon var 14 veckor. Eller jo nog har jag, men jag har fått hjärnsläpp, att det ska vara så svårt!


AngelicaSu(g):D

Hej, nu är jag hos Anjelika, Stella är med, vi har; Träffat grisar, hästar, spårat, agility i en lekpark, och sen gått långsväng! Jag (eller angelica) hittade en apportbock, hihih den tjuvade jag. :]
Men iallafall, här får ni nå shnygg bilder. ;)    ( www.angelicaochmax.blogg.se )


Läggande. :)

Give me tha pinne.

Stella ha pudelfnatt! ^ V


Hejdå:D

Hej!

Ingen film, tyvär, det regnade så mycket så det gick inte att filma.
Agilityträningen bestod av; svåra men roliga kombinationer, mycket snack och halka och taggade förare med hundar!   Det var helt enkelt jätte skoj! Stella skötte sig jätte bra och gjorde allt med bra fart och lyssnade, jag börjar fundera på om det med farten har släppt någurlunda? ;)
Jill var också jätte duktig! Även fast det var 5-6 hundar där så kunde jag ha henne lös, och hon tittade bara på mig! Min duktiga lillavovve, hon fick pröva tunneln igen, och den tycker hon är jätte kul! Hon har verkligen fart den lilla, skulle bli en perfekt agilityhund!  Jag får väl satsa på det också! ÄVen fast jag mest kommer satsa på vallning, lydnaden och brukset så skulle det va kul med agility också! Hon är så ootroligt lyhörd, men det hör väl till de med vallhundar. ;)



Hejdå! Hade bra! :)

Agility

Tjao, snart drar jag och tränar agility på fotbollsplanen med Stella, Monica, Vira, Cici, Cilla, Helen mm. Jill följer naturligtvis med, tänkte att mamma skulle få filma ett lopp, förvänta er inget snabbt, fotbollsplanen brukar bjuda på mycket störningar, men ni får väl se. :D

På söndag ska jag till Anjelika ( www.angelicaochmax.blogg.se) då följer themare (stella) med, vi ska säkert spåra eller köra något annat i skogen de blir skoj, för skogsaktiviteter är Stellas starka sida, då kan man säga; agility och lydnad- snör er i sjön!  

Yäppyäpp. vi ses! :D


Livet med aussie och golden är jobbigt, men OTROLIGT kul och lärorikt, de är så olika individider så det finns inte. Skulle aldrig vilja byta ut det! Aussien ger mig nya utmaningar som jag älskar! Och den dära golden ger mig erfarenheter och lär mig att lära hundar på rätt sätt!
love it.

Duktiig tjej

Jill är så duktig! Jag älskar hennes av och på knapp, och nu äälskar hon att kampa! Det är perfaa, så mycket lättare att få fart på hunden då!
Just nu försöker jag få in ett snabbare läggande, än så länge måste jag visa henne, men har tänkt gå över till att klicka, kom på att det lönar sig nog bättre i längden!



Utställning!

Funderar på att Ställa ut Stella. Hahah skoja var bara tvungen att pröva skriva den meningen. ;)

Men jag funderar faktiskt på att ställa ut Jill, det är en inoff. utställnig i Boliden, jag kan ju igentligen ingenting om utställningar haha! Men det skulle vara väldigt roligt! Så om någon vill köra en snabbguide här på en komentar så är alla förslag välkommna! :D
Ska någon mer ställa ut där? :)


12 VECKOR. :D


Valpkurs, valpkurs.

Igår på valpkursen gick det jättejätte bra!  Jill var ju den näst yngsta valpen men jag upplevde ändå att hon var steget före faktiskt.   De flesta var på sin första hund, och de har väldigt mysiga frågor tycker jag! ^^ 
Jag känner ju instruktören sedan tidigare när jag har gått med Stella, så hon ville att jag skulle visa massa saker och så. Hahah jag hatar att visa för större grupper, hehe så jag gjorde inte det. :]  Men det var jätte roligt, och jag är jätte stolt över att Jill kunde koncentrera sig så bra och när vi satt och fikade så låg hon och sov medans de flesta andra satt och skällde. Hon är såå duktig!! 
Ska filma snart, men jag vet inte riktigt vad jag ska visa. ;)



Hejdå! Hade bra! :D

Bilder


Orkar inte rotera den här bilden! Ni får träna nacken. :)

Bus hela tiden. :)

hEJDÅ :D

AgilityStella.

Shit vad bra det gick igår på agilitykursen!
Hon hade farten, klarade de svåraste kombinationerna och totalt sopade banan!  Alla Border Collies, släng er i väggen, för nu är Stella på väg!

Ikväll är det första valpkursen för jag och Jill, vi får se hur det går om hon kan koncentrera sig bland de andra valparna! Men har ju varit på agility och så, och då har det gått bra, men valpar är hon lite mer intresserad av faktiskt så vi får se hur det går. :)





Dålig mobilbild! Ska gå upp till syster nu och fråga om jag får lägga in hennes bilder på bloggen. Hon har några gånger bättre bilder än mig, heheh, jag och kameror. ;)


Hadebra! Hejdå! :)


Förlåt för att jag inte skrev igår!


Muskelknutten!




Ikväll är det agilitykurs med Stelllla. Imorn är det valpkurs med Yiillllll.

Få se hur det går. Heheh, kommer nya bilder senare, hoppas jag.

Har inte blivit så mycket träning med valpen på några dar, synd. Men vet helt enkelt inte vad jag ska träna.
Min plan är väl att först lära in valpgrunderna:
* Stadga i sitt-ligg-stå. [/]
* Sitt namn [x]
* inlärning av inkallningsingnal [ ]  (har inte börjat med det alls.)
* Lek-/och avslappnings-övningar i olika miljöer [/]
* Ögonkontakt [/] kan alltid bli bättre!
* Dutta i handen [x]
* Bära föremål och lägga de i handen [/]har bara tränat några fåå pass än.. Så jag har nog inte ens kommit halvvägs!
* Koppelträning [/] 

Har säkert glömt någonting menmen.

Och när hon kan grunderna till 99% (hoppas jag är klar till vintern) så har jag tänkt börja med lydnadsträningen. Få se hur långt jag har kommit till sommaren, de kanske blir lydnadsdebut! ^^
Men det får vi se om, hehe!





OHYÄÄH!

6a i Udm av 11 ekipage!

Är ganska besviken ändå, Stella hade världens sämsta fart, hon vägrade gå upp på bommen och vippen, vi som har tränat både fart och kontakthinder. Att jag skippade vippen och bommen ledde till disk..
Men sen är hon ju inte så gammal häller, och det var näästan hennes tävlingsdebut, hon har ju tävlat i agility och rally förr. Men jag tror aldrig jag varit så nervös. Så jag tror mina nerver satte lite stopp på henne faktiskt.
Men är ändå lite besviken fast också stolt över Stellison.
Fick iallafall med mig en foderburk och en rosett hem! :D

Det närmar sig..

Idag har jag varit med Petra, Ida och Cajsa, hahah så sjuka människor.;)

 
www.angelicaochmax.bloggplatsen.se  läs om angelica och maxiboy :D



Here we go, here we go. Tjalalalalala.

Nu blir det till att tagga!

Fy sjutton vad nervös man kan vara.
Imorgon är det agilitytävling, U-dm.. Och ursh, jag mår nästan illa.
Jag kan som inte skryta upp Stella igår på agilityträningen, ibland vägrade hon att hoppa?!? Whut lixom?!

Men vi får kämpa en då, två lopp, det klarar vi väl ändå?

Tänkte börja dagen imorgon med en låångpromenad, då hon brukar vara bättre på banan efteråt.. Vi får se hur det går! Håll tummarna för oss! :)


Hejdå! :)



Imorgon vill vi att öronen ska stå uppåt, svansen flyga efter och en Stella som är bäst på plan! Nåja, vårat mål kanske är liite lägre.

Spännande.

Hejsan!
Idag ska jag ta med lillan till skogen och se om hon tar upp ett spår.
Jag visar en finfin bild som jag har ritat på paint, på ungefär hur jag går. Det blir inget avancerat utan jag ska bara se om hon tar upp spåret och är intresserad, så det blir spännande! :D



FÖRKLARING:  Jag selar inte henne, utan jag kör med bara koppel, (eftersom att jag ska bara se om hon tar upp det) jag går in i mitten, (det oranga, där har jag inte gått förr) och sen när jag korsar det röda så får vi se om hon tar rätt håll (till höger) eller om hon bara går rakt förbi. :)
Liggtid: Ca en halvtimme.

Sorry om det vart oförståndbart;)


Sen klockan fyra så far jag till hundklubben i stan och tränar agility med Stella, Moa och hennes doggie:)

Hejdå:D

Ohnoooo!!

Skulle lägga över bilder till datorn.
Först skulle jag ta kameran. Då märker jag att Jill har tuggat sönder laddaren, och man kan inte ladda den i datorn! Ohno, måste köpa en ny.
För en vecka sedan tuggade hon sönder min mobil laddare(och datoröverföringssladden) så jag köpte en ny, och idag har det hänt igen.. Suck. Dessa små liv.. Det kunde verkligen ha slutat dåligt för jag hade mobilen på laddning när hon gjorde det, som tur är så gick det ju bra, men ändå!

Så nu är jag utan mobil OCH kamera. Niice. Fast nej. Man vill ju ha bilder på henne som valp när hon blir stor. Måste pallra mig iväg till schtaan och köpa lite laddare!


Stella, även kallad Stellemere, även kallad, Maere.

Hejdå hade bäst!

Fixat lite grand.

Äntligen har "jag" fått till det lite granna..
Lånade bakrundsbilden av    www.snyggareblogg.se
Besök gärna där!



Den är inte perfekt men den är bättre än den jag hade! Nu får den duga en stund tills jag vågar mig på att ändra den igen. ^^ 


Gussi vad jag saknar Nitro!

Seriöst hjälp mig med min blogg!

Den är inte trevlig att besöka när man har så ful design. Jag orkar inte. Jag fattar NADA av detta, åhh palla. Snälla nån som kan, hjälp mig.


Tänkte iallfall lägga ut en video på jag och lillan när vi tränar något:)



Wild Nangi Deer "Jill" 7 veckor.  Min lilla sötnos^^


Bild tagen från:   www.nordiclake.se


Hejdå hade bra:D

...

Jag blir såå glad varje gång jag får en positiv komentar, ibland behöver man negativ kritik också, men det är en miljon gånger roligare att få positiva, det tycker nog de flesta!
 
Iallafall så har jag väldigt mycket motgångar i hunderiet, det är väldigt många av mina kompisar som försöker korigera mig för att jag gör fel enligt de.
Det finns säkert lika många metoder att dressera hund som det finns hundar, men enligt mig är min rätt.
Jag försöker att jobba med endast positiv förstärkan och blir ganska arg och ledsen när "X" säger att jag ska slå till min hund när hon skäller på de som går förbi.
När jag säger att jag inte vill, så slår istället "X" min hund, och det är så OTROLIGT onödigt.

Jag får sällan komentarer över hur fina hundar jag har.
Oftast är det:

-Guud vad olydig valp du har. " Sagt av min vän när jag hade haft Jill i en timme"

- Ta det inte personligt men Golden med hår är finare än din. " Sagt av en vän om Stella"

- Asså Stella är alldeles för seg, hon är typ som en kärring som har tappat sin rullator. "Sagt av en vän när det var 36 grader varmt ute"

-  Fy vad ful Jill är hon är typ inte söt, förlåt, men min kompis hund är mycket sötare än henne. " Sagt av en vän när Jill låg och sov i mitt knä"

- Stella hoppar jätte jätte mycket, jag hatar hundar som hoppar.  " Några timmar senare gick jag och h*n som sa det ut och gick med Stella och en grannes hund, den hunden hoppade mycket mer än Stella och då säger h*n:
- Heeeej guulliis, får jag en puuss, guu va fiin du är , ska du sitta i mitt knä? Sen lyfte hon upp henne i hennes knä, och observera att den hunden är större än Stella.


OSVOSVOSV, detta var bara några av komentarerna jag har fått sedan jag skaffade hund.


Jag försöker att inte bry mig över komentarerna, men visst känns de, och de är ibland väldigt svåra att få ur hjärnan.. Jag älskar mina hundar överalltochannat. De är där när ingen annan finns, de lyssnar alltid och ställer alltid upp. Stella hjälpte mig att fortsätta mitt liv den sommaren som jag mådde sämst, utan henne kanske jag inte funnits här, Jill har förgyllt mitt liv, hon har lixom spetsat till de, mina hundar gör så att jag vill komma hem, de gör mig glada, när jag vet att de finns där så kan jag vara glad även när jag är med kompisar. När man pratar om hundar så får jag alltid ett extra leende på läpparna.
Stella och Jill är mina hjältar, guldklimpar, bästavänner och arbetskamrater, jag vill göra ALLT med dem!


Men sedan älskar jag verkligen att vara på Hundungdom.
Där älskar alla Stella, hon charmar ALLA! Alla tycker hon är jätte duktig och många vill ha tips av mig. Jag blir såå glad över att vara där, jag har fått så många nya vänner pga Stella, jag är evigt tacksam.




hejdå hade bra och ta hand om era hundar!

Dags att upppdatera tror jag.

I helgen har det varit agility för fullt. Så surt att Stella löper, skulle gärna vilja vara med.
För (hopp)ningsvis så slutar hon innan i helgen, så vi får tävla. ;)

har inte så mycket att skriva, skriver senare istället! :D

Vårat lilla schema:

6-7 augusti: Skulle tävla Stella i agility, men hon löper ju så jag ska bara vara funktionär (som alla andra år..) och ta tid och så..

13-14 augusti: U-DM i Skellefteå, skulle va med där också men hon kommer typ vara i höglöpet här.. Så ska bara dit och kolla med valpen. :)

15 augusti: Agilitykurs i Drängsmark med Stella:) Kommer vara ca 6 måndagar i rad.

16 augusti: Börjar valpkursen, :)


Ungefär så ser kommande två veckor ut:)


Stella och hennes bästis(?) Yxi!


hejdå hade bra! :)

En liten promenad-film!

Den här filmen är sedan första gången vi var i skogen på väg hem, så hon har ganska mycket dragning hemmåt, hon går ganska långt. Prövade vända och kolla om hon hade koll på mig;) Tillslut såg hon att jag vände haha;)
Hahah och sen låter jag jätte anfådd. Ursh haha ni får skruva ner ljudet, men jag fattar inte varför för jag var faktiskt inte det:o

http://www.youtube.com/watch?v=_-IyWM8SLfQ


Back on track!

Lite uppdatering om valpen:
Just nu tränar vi stadga i sitt, ligg och stå, har börjat träna liiite inlevereringar av föremål, ingångar till fotposition, sen massor av hantering! Det går ganska bra faktiskt! Tänkte filma här i dagarna. :)
Sedan leker vi massa, hon har lite svårt för att leka, så vi leker korta och roliga små lek-pass! Jag vill ju kunna ha det som en belöning i framtiden:)
Hon är totalt galen i katterna, försöker bjuda in de i lek och skuttar på de, tur vi har vana katter;)
Hon kommer 99% av gångerna man kallar på henne nu, det är härligt att ha iallafall en hund som kommmer när man ropar;) haha skoja.

Men det går jätte bra med henne, rumsren och världens finaste och gosigaste, jag älskar verkligen henne redan!

Om stella har vi inte så mycket uppdateringar, hon bara finns i mitt liv som världens bästa kompis! :)


Sen vill jag länka till en underbart bra hundblogg! Hon är jätte duktig med sin lilla(eller ska vi kalla han stora?;)) sheltie valp Shiro.  
www.shirox.blogg.se


Hejdå! :D

Hoppas att inlägget inte vart såhääär tråkigt;)

RSS 2.0