K

Asså jag orkar inte.. åh åh åh och återigen ÅH!
Jag visste inte att man var tvungen att betala tävlingslydnadskursen innan 27 november så nu sitter jag på reserv efter TRE stycken.. ÅHH! Jag som hade längtat.. ASSÅ ÅH. Seriöst............ Så sjukt störande. Blir typ besviken och ledsen.


Nu ska jag gå ut och träna med Jillan.

Med fokus på ingångar, position och fotgående.
Vises!

Jills kritik:

Luftigt burna öron, bra könsprägel, bra tänder och bett, behöver socialiseras, bra djup i kropp men mer volym, välmusklade lår, bra struktur på täckbård, saknar underull, lätt vinklad runt om, behöver bli mer självständig, tillräckliga sidorörelser.


Det var väl det! Det där med underullen blev jag mest orolig över. För underull är ju ganska så bra att ha.. Men kan man göra något åt det? :)

Jag kan inte ens förklara det med ord.

Hur sjukt mycket kan man älska Jill? Det borde vara olagligt.
Hon är det bästa jag har. Och jag släpper henne aldrig.

Jill på utställning!

Hejsan! Kom just hem ifrån utställningen i boden. Det gick sådär, själva bedömningen alltså.
Till en början så var vi där från halv åtta, och vi gick in i ringen 11 ungefär, så Jill var jätte trött. Sen när domaren skullöe känna på henne så fick hon värsta tupprycket och blev jätte rädd för han.. Så ja, efter det gick det bara nedförs, vi tappade kontakten och det kändes inte så jätte bra..

Men skitsamma, jag har haft det jätte trevligt och Jill är såå duktig annars! Sen fick vi träffa Texas och Iza! De var jätte fina och verkar mycke mer människoglada än Jill!

Men om jag hade dömt Jill så skulle hon fått BIV, (bäst i världen)



Nu laddar vi om till nästa helg, då börjar tävlingslydnadskursen! Det känns mer som min och Jills grej! Lydnad, agility och bruks, det är våra grejer det!! :)

Jag tror att jag spricker!

Den nya designen syns bara på Internet Explorer. Inte Firefox eller något annat.....

Ny design!

Hahah är inte helt nöjd. Min kreativitet tog slut..
Och sen får jag hur jag än gör inte till svart text!! Aja..
Bättre än förr iallafall! :)

Nu ska jag packa in varorna i kylen, sen ska jag packa ihop och göra iordning för utställningen imorgon!

Hejdå!

Shiiiiit.

Utställningen är på lördag, idag är det torsdag. TAGGA!

Ge en nybörjare som jag i utställningsbranchen några sista tips innan vi går in och showar loss i utställningsringen, ;)

Jag glömde berätta om skolan!

Jag var ju och kollade på Forshaga Akademin med inriktning hund!
Och det passar mig som handen i handsken! Så himla fin skola och utbildning, jag hittar ingenting som är dåligt!

Om jag ska vara ärlig så vill jag flytta dit nu! På en gång!


Bild lånad från google.

Jill-Vilken hund!

Jag har gjort ett inlägg om världens bästa Stella, och nu tänkte jag berätta om min aussie Nordic Lake Wild Nangi Deer "Jill"!

Jag vet inte riktigt vars jag ska börja, har kunnat skriva huuuur mycket som helst om denna underbara hund, även fast jag inte ens har haft henne i ett halvår!

Efter andra dagen kunde hon "Sitt" med hjälp och komma när man ropade. Fast iochförsig, hon kom när man sa vad som helst!

Sen har allting bara gått framåt och framåt, hon anpassar sig såå bra i olika miljöer, bara jag är lugn så är hon det. Direkt jag stannar av så sätter eller lägger sig hon. Och när vi tränar så är hon alltid på G och lyssnar. Som sagt, VARS vi än är. På brukshundklubben, i stan, hemma, i okända hus, osvosvosv!
Kort och gott kan man säga att hon har världens bäst ON/OFF knapp!

Hon är inte bara fantastisk på on/off, hon skäller aldrig. De ända gångerna hon låter är när man kommer hem eller vaknar. Då tar Jill och Stella varsin vante eller något annat de hittar, och pratar som bara de kan!

Hon är väldigt känslig, ingen tuff hund hära! Säger man åt någon i familjen (med vanlig samtalston) så tar hon åt sig och springer upp på övervåningen. Så hon är väldigt känslig, men doock såååå lyhörd, man behöver bara göra ett litet ljud så kommer hon och undrar lixom "vad ska vi gööra?!".

Hon är väldigt lättmotiverad, bollar och att kampa är en favorit! Och hon älskar att "bli shejpad" det vill säga när hon ska tänka ut själv vad hon ska göra. Då blir hon som galen! Dock så skäller hon inte..

Min hund Jillpastill är inte bara fantastiskt på att jobba och att leka, hon är också VÄRLDENS mysigaste, vill sitta i knäet med magen uppi luften och vill alltid att man ska klappa henne!

Hon är så sjuukt snäll mot andra hundar. Vänligt inställd och allt, hon är ju bara valp men när vi gick valpkurs så var det bara hon ( och i slutet var hon nästan äldst), som inte gjorde utfall och skällde på de andra hundarna.
Nej hon blir fortfarande som en ostkrok när en annan hund kollar på henne!
Dock så är hon ganska så reserverad för främmande människor, vilket jag igentligen tycker är ok, jag menar, hon går gärna fram och hälsar men vil inte att människan ska klappa henne. Och igentligen är det inget fel med det, hon är ju trots allt en aussie.
Och om jag ska vara ärlig så är det faktiskt vääldigt skönt att inte ha två hundar som springer fram till varenda liten människa som ppassaerar.

Hon är också VÄRLDENS charmigaste, för varenda litet steg hon tar så älskar jag henne mer och mer. Det går inte en dag utan att hon charmar hela mig. Jag blir alldeles varm i kroppen när hon kollar på mig med snett huvud, det känns som att hon säger "du och jag kompis, du och jag".
Hennes fladderöron, nätta huvud och indianhåret i nacken gör henne komplett.
Hon har ALLT jag vill ha i en hund!




Yääh.

Imorgon far jag till Forshaga för att kolla på ett hundgymnasium. Det kommer att bli en dryg tågresa dit, men det får man ta!

Nästa helg ska jag ställa ut i Boden, och helgen efter det så börjar tävlingslydnads kursen som Maggan ville att jag skulle gå och hjälpa till med. Så det får man väl göra då, det blir nog kul! :)

Haha btw, jag skrattar ihjäl mig åt Jill när vi tränar "anti-dragträning", då lägger jag alltså en leksak 10 meter bort och går imot den, stannar när hon drar och går när hon inte drar.
Aja skit samma.
I alla fall,haha jag måste typ filma när hon gör det, det är såå kul. Kan inte förklara, men hon typ smyger fram och släpper aldrig blicken ifrån leksaken.


farmors bilder

hahaha här kommer dudududuuum, farmors bilder


hahaha jag dööör!!!

hahaha sötfanny och våran kissemisse simba som kattunge<3 ( www.fannylind.blogg.se )


fighter!

Nu orkar jag inge mer. Hejdå vi hööörs! :D

Utställning.

Det blir ingen MyDog för mig.. Däremot kommer jag att ställa ut i Boden den 26 November! Och det är redan bestämt, jag har både anmält mig och betalat.
Såå. Någon mer som ska dit? :]


..

Jag har bestämt mig. Jag åker till Göteborg 5-8 januari för en riktig HundHelg! Jag är så spårat taggad och det kommer bli riktigt kul att fara iväg från Skellefteå!

Nu> Träna "stå" med Pastillen. Sen> Övertala mamma att få fara..




Hejdå! :D


Utställning!

Sitter och överväger att anmäla mig till MyDog i Göteborg i januari. Det skulle vara jätte roligt och bra träning för Jill. Sen skulle det vara kul att bara umgås med andra hundfolk, sen så ska jag få lite utställningstips och träning i vinter så det blir nog bra!
Någon mer som ska dit? :)


Träning.

Kom just in efter en promenad och träning av båda hundarna.

Med Stella tränade jag:
*Plattsliggning.
*Linförighet.
*Agility (här och ut)
*Ställande.
*Lekte väldigt mycket! :)

Med Jill körde jag:
*Positions övningar. (Ingångar från olika håll)
*Inkallning (med fokus på farten)
*Anti- Dragträning ( Med externbelöning framåt, står stilla när hon drar, och går när hon inte drar)
*Lek övningar, on/off /(hennes favorit-övning=))

Det gick skit bra för båda två! De är så duktiga båda två!
Man märker väldigt stor skillnad på hundträningen när man tränar två hundar, med Stella måste man leka före och måste tagga upp hon väldigt mycket för att hon ska ha den farten jag vill ha.
Med Jill behöver man inte tagga lika mycket, men jag gör det ändå. För de som känner mig VET att jag älskar snabba hundar. Helst sånna som gör det före de hinner tänka, hehe ;)


Ursh, blixtrar är inget att leka med. :)

Åh ursh vad jag saknar Nitro! (och sommaren!) Jag skulle göra vad som helst för att få träffa han igen!

Määäre och Nitro!

Åsså en bild på Jill ifrån oktober! :)


Hejdå! Hade bra,:) Ska ta in de två gårdshundarna nu så de får äta ;)

Tjenare.

Hejsan. Idag är jag hemma från skolan, har SKIT migrän. Orkar inte. Känns som att jag har det hela tiden..

Igår var jag och Angelica i Drängs och tränade. Det gick ganska bra faktiskt! Jill är så duktig! Och Max med! :)



Också en bild på världens finaste fladderöra. <3

Hejdå, hade bra! :)

Foto.

Angående valpträffen; I veckan skulle det passa jätte bra för mig. Vilken dag som helst, passar det för er? :)

Jag var nyss ute och tog kort. Ska ladda över de på datorn om en stund få se. :)

Ikväll ska jag på brukshundklubben. Det blir nog kul, som vanligt. :D



Angelica ska du dit? ;D

RSS 2.0