Hundungdom

Ígår var jag på hundungdom för första gången med Jill! Och oj så rolig hon är att träna. Hon har inte riktigt förstått att hon inte ska hälsa på alla hundar men när hon förstår det så kommer hon bli jätte duktig! Hon kan verkligen koncentrera sig överallt!

Nästa måndag så ska jag tävla KM i rallylydnad med Stella och kanske Jill! Jag och Stella måste ju försvara vårat förstapris som vi tog förra året. ;)
Jill har jag inga vinst-planer med, jag vill bara att hon ska ha skoj och få BRA tävlingsvibbar tills hon blir äldre! :)


Min träningsväst kom igår, det är så skönt att äntligen ha plats med alla saker man behöver när man tränar eller är ute och går med hundarna! Sen fick jag en klubbjacka av hundungdom igår också där det står:   Ske-å hundungdom på ryggen och våra namn på framsidan. Dom är jätte fina. :)

Fullt upp!

KMet gick skit! Stella skulle hälsa på alla, dessa människo-glada retrievers asså!

Sen hade vi avslutning på agilitykursen i måndags, då hade vi "tävling", "tävlingen" gick ut på att klara så många hinder på en minut som man kunde. Det gick inte så bra första loppet då jag strulade i början, haha, vetteklååån va jag gjorde. Andra loppet gick jätte bra!   Tyvärr blev det ingen pallplacering då första loppet klantade sig, men jag är endå då det var min och Stellas första agilitykurs och för alla andra kursdeltagare var de alltifrån deras 3-7, så vi hade ganska mycket att ta igen. ;)


I tisdags var det valpkurs med Jillisen, det går bra, hon är jäätte duktig och intresset för de andra hundarna försvinner sakta men säkert!
I tisdags hade vi uppletande, hon är inte så intresserad av det må jag säga, tyvärr. Men det kommer säkert det också! Man behöver ju inte vara bäst på allt! :)

Efter valpkursen var slut så stannade jag och mamma kvar en liten stund och tränade "rapport" med henne. Det var mest lek, och vi skickade henne mellan varandra och tog in henne till fotposition.
DET däremot tyckte hon var jätte skoj! Hon älskar verkligen att springa!

I onsdags var jag och Angelica och tränade.  Det gick sådär, blir alltid så nervös när jag tränar med henne, och det känner hundarna av och så blir jag lättare sur på de.
Det måste jag träna bort. Det ska vara kul att träna hund, inte nervöst!

På torsdagen tog vi det lugnt, bara nån skogspromenad sådär, sen fick de härja fritt på gården ganska länge också!

Idag var vi till stan och då köpte jag ett spårsele till lillan, det var något stort men hon växer väl i det får man hoppas!
Så när jag kom hem så la jag varsit spår till hundarna. Ett lätt till Jill och ett svårare till Stella.
Stella tog sitt spår klockrent och med bra fart, hon har börjat ta det lugnare nu, förr kastade hon sig ut men nu går det lugnare till!

Förut när jag ar prövat med Jill så har hon inte förstått någonting, hon har lixom bara stått och kollat sig omkring som " ska vi inte göra något snart", men idag så satte hon faktiskt ner näsan, fort gick det inte, men framåt gick det, och i rätt spår! Så det är verkligen ett framsteg!

Imorn ska jag vara tävlingsekreterare på ett lydnadsprov och på söndag ska jag bara ta de lugnt eller vara med nån kompis, vi får se, hejdå! :)


Nu drar vi på agility tävling.

Är sådär nervös. Kommer säkert vara sjukt nervös innan start!
Men vi får se hur det går och jag hoppas att Angelica också ska vara med! :D
Hejdå och önska oss lycka till, de lär vi behöva! ;)


18 Juli.


Alicia

HAHAH jag ladda upp dom andra bilderna också
/Angelicaochmax


KM-AGILITY



Liten valp på båda biilderna!

Shit, nu finns det ingen återvändo, jag och Stella ska starta på söndag på KM:et i Drängs. Shitshitshit, nu får vi se om all träning har lönat sig!!
Idag på valpkursen gick det bra, jag märks att det behövs mer miljöträning för henne menmen!
Imorn ska jag och angelica till Drängsmark och träna!
Snabbt inlägg blev det, har inte tid med att blogga igentligen! :)


Liten Jill.


Det ser lite ut som en gaskamare på bilderna faktiskt..

Jo så ser det väl ut då, inte så stort som sagt.

Tack för bilderna! 

Hejdå haed bra!


Agility.

Hinner inte skriva så mycket idag, eller kanske inte på hela veckan.
Ska på agility idag med Stella. Förra gången fick vi faktiskt utmärkelsen: "Dagens agility-stjärnor" det gick så himla bra då!
Få se hur det går idag. :)

Jo idag har de varit skoola, och man får typ ångest av alla läxor och prov och allt annat skiit. Urshurshursh.


Ny träningshall!

Som rubriken lyder, idag har hela dagen gått åt för mig att göra klart mitt lilla projekt!
Vi har ett litet rum i källaren som endast används till ett typ av föråd, de ska väl inte stå och skräpa tycker jag, så jag sätter igång och städa ur det, sedan sopa och dammsuga och sedan be jättesnälla pappa om att få en typ av matta från deras jobb, och det fick jag! Så nu har jag en liten träningshall nere i källaren som jag kan vara i kalla vintrar när jag inte får vara inne och träna.
Jag är faktiskt redan kär i den. :$


Jag känner att bloggen blir ganska tråkig när jag inte får in nya bilder. Men vad ska jag göra? Har varken sladden till kameran eller mobilen. Valpen har tuggat sönder båda.. Får kanske be Angelica om hon kanske kan låna min kamera och lägga in på min blogg? :)
Jill har ju blivit ganska stor nu, hon väger 11.1 kg. och håret växer så det knakar.  Och shiit vilken hoppetossa hon är! Precis i min smak! Arbetsvillig,mycket fart och en superb Av-Knapp! Sen äälskar hon att leka, tyst är hon också!
Gud vad jag älskar henne!


Hon kanske inte är lika kär i mig?:/

...

Haha visst är det lustigt? Två timmar efter jag har skrivit att jag behöver hjälp med läggandet så släpper det!
Det var som en pollet som ramlade ner på rätt plats! Nu behöver jag inte visa henne längre, och hon kastar sig ner på marken, dock så sätter hon sig före, men det gör inget! För nu känns det äntligen som att det går framåt även i läggandet!!


Badabadabada!


Boken om moi.

Det blir nästan aldrig skrivning här nu för tiden. Jag har så mycket med hundar, ska vara på brukshundklubben 4 dagar i veckan, promenader, kompisar och läxor. Sen vill jag ju ha egentid däremellan också!

Jag känner att det blir väldigt mycke hund-skrivning, och det låter som att jag är jätte seriöst. Men ta det inte för seriöst, för det är bara som jag låter!
Säg till om ni vill höra om något annat än hundar också!

Just nu tränar jag mest agiliity och spår med Stella. ::) De går frammåt i båda sporterna!

Min lillebror är superstolt över att han lyckats lära Jill tass. :) Så det kan hon härmed nu också!:)
Det jag kämpar på med just nu är det här himla läggandet. Mitt mål är att hon ska lägga sig pladaskner när jag säger Ligg. 
Men riktigt där är jag inte, jag har inte ens kommit mig ifrån att visa henne ända ner.  Jag tränar det flera gånger per dag! Och jag vet inte riktigt vad det är som inte lossnar. Är det jag som gör något fel?
Jag visar ner, fort, jag snör mig också på backen, men sen när jag försöker bara visa lite eller inte alls så går det inte. Måste jag nöta mer eller ska jag göra på något annat vis?  Förslag mottages:)
Med stella gjorde jag på det sättet jag sa nyss, och det gick jätte fort för henne att förstå, men de är ju olika! :)

Sen kämpar jag också med klossen, hehe fortfarande, men jag har inte tagit itu med det förr när jag har sagt det. ;) Men nu ska jag göra det, och jag tränade nyss, hon börjar förstå att det är bakbenen som ska röra sig. Nu snurrar hon ganska bra, så snart kan jag nog lägga in en video på en fin ingång! :)

Förutom det är det väl mest bus, valpkurser, hundungdom, skogen osv.  Och vad Jill älskar att träna! Man ser verkligen det! Sen älskar hon att hoppa runt i skogen. Inte ett felsteg här inte!


Har jag sagt att hon har en suuperbra Av-knapp? Jajjemen. Det har vi nästan inte tränat alls, och hon kan ändå lägga sig ned och halvblunda när vi sitter och fikar på valpkursen med flera skällande hundar runt oss! Det är bra!
Och när vi var och miljötränade mitt i stan så gick hon och kollade på mig, hon är jätteduktig på att koncentrara sig och slappna av i olika miljöer!
 
Hon är en super individid lilla Jill, jag känner att jag inte har några problem att jobba bort så nu är allt upp till mig!

Varför ska man ha alla fyra tassar i marken om man kan flyga? ;)

Hejdå hadebra! :)

SKOLA

Ska till skolan nu, vi höres och synes yäh.



Hennes "snurrar" har börjat utvecklats lite mera till "360"s;)

Tack angelica för bilderna!! www.angelicaochmax.blogg.se

Söndag.

Helgen har varit kung! Har varit med vänner hela helgen ttyp.

Ställde inte ut Jill i lördags förövrigt.

Har kollat på en lägenhet i Örkelljunga. Gillar det gymnasiet skarpt! I like.




RSS 2.0